Sunday, October 24, 2010

អង្ករ​កម្ពុជា​ចូល​អឺរ៉ុប កើន​ជាង ៣៦​ភាគ​រយ នៅ​ត្រី​មាស​ទី​បី

101020_06
អង្ករ ​​គឺ​ជា​ប្រភព​​អាហារ​ដ៏​​សំខាន់​របស់​ប្រជា​ពលរដ្ឋ​កម្ពុជា ហើយ​ក៏​ជា​ប្រភព​ដ៏​ធំ​នៃ​ចំណូល​ថវិកា​ជាតិ តាម​រយៈ​ការ​នាំ​ចេញ​ទៅ​កាន់​ទី​ផ្សារ​អន្តរជាតិ ជា​មួយ​ការ​ជំរុញ​ពី​រដ្ឋាភិបាល។ រូបថត ភ្នំពេញ ប៉ុស្តិ៍
ការ ​នាំ​ចេញ​អង្ករ​កម្ពុជា​ជា​ផ្លូវ​ការ​ចូល​ទៅ​កាន់​ទី​ផ្សារ​អឺ​រ៉ុប​នៅ​ ក្នុង​ត្រី​មាស​ទី​ ៣​ មាន​ការ​កើន​​ជាង​ ៣៦​ភាគ​រយ ​បើ​ធៀប​ជា​មួយ​នឹង​ការ​នាំ​ចេញ​នៅ​ក្នុង​ត្រី​មាស​ទី​ ២​ នេះ​បើ​យោង​តាម​តួ​លេខ​ដែល​ទទួល​​បាន​ពី​ក្រ​សួង​ពា​ណិជ្ជ​កម្ម​នៅ​ថ្ងៃ​ពុធ ​ ទី​២០ តុលា​នេះ។
យោង​តាម​ស្ថិ​តិ​ខាង​លើ​បាន​ឱ្យ​ដឹង​ថា ​នៅ​ត្រី​មាស​ទី​ ៣​ នេះ​ ការ​នាំ​ចេញ​អង្ករ​ទៅ​កាន់​ទី​ផ្សារ​​អឺ​រ៉ុប​មាន​ចំ​នួន​សរុប​ ១៣ ១២០​ តោន​ស្មើ​នឹង​ទឹក​ប្រាក់​ប្រ​មាណ​ជាង​ ៨,១៣​ លាន​ដុល្លារ​អាមេរិក ​កើន​ឡើង​ចំនួន​ ៣៥​ ភាគ​រយ​ បើ​ធៀប​ទៅ​នឹង​ត្រី​មាស​ទី​ ២​ ដែល​ការ​នាំ​ចេញ​សរុប​មាន​ចំ​នួន​តែ​ ៩ ៧១៩​ តោន​ ស្មើ​នឹង​ទឹក​ប្រាក់​សរុប​ចំ​នួន​ ៧,៧២​ លាន​ដុល្លារ​អាមេរិក។
តាម​ មន្ត្រី​របស់​ក្រសួង​ពាណិជ្ជកម្ម បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា កំណើន​បរិមាណ​នាំ​ចេញ​អង្ករ​ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ​អឺរ៉ុប បាន​កើត​ឡើង​ក្រោយ​ពី​សហគមន៍​អឺរ៉ុប បាន​ប្រកាស​លុប​ចោល​ពន្ធនាំ​ចូល និង​កូតា និង​ការ​ជំរុញ​របស់​រដ្ឋាភិបាល​កម្ពុជា សម្រាប់​ផលិតកម្ម​ស្រូវ និង​ការ​នាំ​ចេញ​អង្ករ​ទៅ​បរទេស។
លោក​ គង់​ ពុទ្ធារ៉ា ​ប្រ​ធាន​នា​យក​ដ្ឋាន​ស្ថិតិ​ និង​ព័ត៌​មាន ​នៃ​ក្រ​សួង​ពា​ណិជ្ជ​កម្ម ​បាន​ប្រាប់​ភ្នំ​ពេញ​ ប៉ុស្តិ៍​ ឲ្យ​ដឹង​នៅ​ថ្ងៃ​ពុធ ទី​២០ តុលា​នេះ​ថា​ ការ​ប្រ​កាស​ដាក់​ចេញ​គោល​ន​យោ​បាយ​ស្តី​ពី​ការ​បង្កើន​​ផលិត​កម្ម​ស្រូវ ​និង​ការ​នាំ​ចេញ​អង្ករ​របស់​រដ្ឋាភិបាល​ កាល​ពី​ខែ​សី​ហា​ ក៏​ជា​កត្តា​ជំ​រុញ​ឱ្យ​មាន​កំណើន​នេះ​ដែរ​ ពី​ព្រោះ​ថា​ ផលិត​ករ​ដែល​ជា​អ្នក​នាំ​ចេញ​ទទួល​បាន​នូវ​ការ​សម្រួល​ពាណិជ្ជ​កម្ម​ប្រ​សើរ ​ជាង​មុន​។

No comments:

Post a Comment